Tre spørsmål til en ekspert

Ved behandling av dehydrert hud bør produktene som brukes til hudpleie og rensing, inneholde tre ingredienser.

Img_Ved behandling av dehydrert hud bør produktene som brukes til hudpleie og rensing, inneholde tre ingredienser.

Når huden er dehydrert mangler overhuden, og særlig hornlaget, fuktighet. Dette er en midlertidig tilstand som kan forekomme blant alle hudtyper. Det fører til stramhet, og huden blir ru og flakete. Hvordan kan denne tilstanden behandles? Råd fra en dermatolog.

Contexto

Fuktighetsnivået i omgivelsene, lave temperaturer om vinteren, vind, høye temperaturer, sol, UV-stråler og overoppheting ...

Alle disse faktorene fører til at fuktigheten i huden fordamper, og at huden blir dehydrert. Dette forklarer jeg til pasientene mine, slik at de kan ta hensyn til disse faktorene, i det minste i sine egne hjem.

Finnes det andre faktorer man bør ta hensyn til?

Langvarig eller gjentatt kontakt med vann på grunn av overdreven rengjøring av huden kan føre til dehydrering over tid.

Bruk av svært basiske såper og produkter som sliper huden, for eksempel pimpsteiner eller hampvotter kan også være en årsak. Inntak av noen typer medisin (retinoider, corticosteroider) og oppflamming av eksem forårsaket av arbeid i bestemte yrker, for eksempel frisøryrket og arbeid bygg- og anleggsbransjen. Endringer i hormonnivået på grunn av aldring svekker dessuten de hydrofile komponentene i huden.

Hvilken type behandling anbefaler du?

Produktene som brukes til hudpleie og rensing bør bestå av en kombinasjon av tre typer ingredienser.

Jeg ville ha foreskrevet fuktighetsbevarende produkter som kapsler inn vannet i hudens corneocytter. I tillegg anbefaler jeg hydrofile produkter, som fører til dannelse av gelé i kontakt med vann, eller hydrofobe produkter, for å danne en luft- og vanntett hinne på hudens overflate som begrenser vannfordampningen. Jeg anbefaler ingredienser som omstrukturerer lipidene i overhuden for å styrke "murveggen" i hornlaget.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler