Fokus på ...

Hudallergier er en økende tendens, men det er mulig å gjøre noe med problemet

Img_Hudallergier er en økende tendens, men det er mulig å gjøre noe med problemet

Allergier har vist en stigende tendens og blitt en epidemi i alle land de siste fem årene. Allergier er spesielt vanlig hos personer med skjør hud og fører til irritasjon eller til og med problemer i underhuden. Intensiteten til disse tilbakevendende problemene kan variere. Riktig behandling avhenger av allergenet som identifiseres.

Symptomer

Fra stikkende til brennende følelse ...

Nesten 50 % av den franske befolkning  hevder å ha hudallergi eller intoleranse. Symptomene gjør seg gjeldende i form av stikking, irritasjon, følelse av svie og problemer i underhuden. Disse symptomene kan føre til ubehag selv om de viser seg å være forholdsvis små ved en undersøkelse. De diagnostiseres enkelte ganger som mild hudrødme, tørrhet eller mild avskalling.

Opprinnelse

Svært sensitiv hud

Allergier er kroppens motreaksjon mot allergener. Intolerant hud har en hudbarriere som er vesentlig svakere enn hudbarrieren til normal hud. Derfor er intolerant hud mer eksponert. Problemer som er forårsaket av allergier, forekommer periodevis og varierer i intensitet. Hudreaksjoner kan vanligvis relateres til arvelige forhold og omgivelsene. Derfor har ofte flere familiemedlemmer de samme hudreaksjonene.

Behandling

Unngå all kontakt med allergener

Den eneste måten å unngå dette problemet på er å unngå all kontakt med elementene som fører til irritasjon. Riktig behandling foreskrives i henhold til irritasjonskilden som avdekkes. Parallelt med denne behandlingen kan beroligende hudpleie være effektiv for å tilføre fuktighet til huden og redusere reaktiviteten i den ultrasensitive og allergiske huden.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler