#SaveYourSkin


Meget høy solbeskyttelse for deg og dine nærmesteSjekk, beskytt og opphold deg med forsiktighet i solen


Last ned
ABCDE-metoden

Alt du alltid har ønsket å vite om føflekker …

En føflekk er en masse bestående av brunfargede celler som vanligvis forekommer i huden eller slimhinnene. De er kjent som melanocytter, eller pigmentceller og er cellene som står for bruning eller mørk hud. Nyfødte har ingen føflekker. De begynner å vise seg mellom seks måneders og ett års alder og fortsetter deretter å komme frem til voksen alder.

Føflekker og sol: en dårlig kombinasjon

Soleksponering mellom barndom og ungdom påvirker hvor mange føflekker som kan oppstå og størrelsen til føflekkene. Jo flere føflekker man har, jo høyere er risikoen for å utvikle hudkreft siden 35 % av hudkrefttilfellene utvikles fra en allerede eksisterende føflekk. Det er derfor veldig viktig å beskytte barn og ungdom effektivt mot solen for å minimere antallet nye føflekker. I tillegg fører overeksponering av eksisterende føflekker for solen til utvikling av lesjoner som kan vise seg å være kreft. Derfor er det også viktig at du legger deg til gode vaner for å beskytte føflekkene dine mot UV-A- og UV-B-stråler, akkurat som du gjør med huden din.

Beskytt føflekkene dine


For å dekke disse spesielt krevende behovene har La Roche-Posay-laboratoriet utviklet Anthelios-serien av solkremer som kombinerer svært høy UV-A- og UV-B-beskyttelse. Anthelios finnes i en rekke konsistenser og dekker behovene til de mest sensitive hudtyper. Er du på jakt etter en raskt absorberende, farget krem, en ultralett, flytende gelé eller en solbeskyttelse som er utviklet spesielt for barnehud?  Besøk området for soldiagnose for å finne beskyttelsen som passer best for deg.

Som hjelp til å  holde øye med føflekkene dine kan du bruke Mole Checker (Føflekkontrolløren), utviklet av La Roche-Posay til å kartlegge føflekkene dine og overvåke utviklingen deres mellom besøk hos hudlegen.  Husk at jo tidligere hudkreft oppdages, jo bedre er sjansene for å kurere den.

Gode vaner for høy beskyttelse under soleksponering

Siden 50 til 70 % av hudkrefttilfellene skyldes overeksponering for UV-A- og UV-B-stråler er det avgjørende å følge noen få, enkle regler i tillegg til å bruke solkrem:

  • Unngå solen mellom klokken 12 og 15 når solen er på sitt sterkeste.
  • Velg heller skygge enn direkte eksponering
  • Påfør solkrem hver andre time
  • Reduser barns soleksponering så mye som mulig – huden deres er mye mer sensitiv enn huden til voksne. Klær/tilbehør (hatter, T-skjorter og solbriller) er fremdeles den beste beskyttelsen mot UV-stråler

1 Syndicat National des Vénérologues (den nasjonale unionen av hudleger og venerologer).