#SaveYourSkin


Meget høy solbeskyttelse for deg og dine nærmesteSjekk, beskytt og opphold deg med forsiktighet i solen


Last ned
ABCDE-metoden

Vær oppmerksom på solens skadelige virkninger

v_damaging_effect.jpg

Måten solen påvirker kroppen vår er forbundet med en rekke faktorer som alder, hudsensitivitet, omgivelsene og eksponeringsforholdene. Fra overfladisk solbrenthet til hudkreft - overdreven soleksponering kan ha både kortsiktige og langsiktige konsekvenser som det er umulig å forhindre.

Vedvarende ubehag

Det er ofte deilig å oppholde seg i solen. Med det kan også gi ubehag som raskt kan føre til problemer.

  • Solbrent hud er det vanligste tegnet på at man har fått for mye UVB-stråler.
  • Enkelte dermatololgiske lidelser som atopi eller rosacea gjør huden ekstrem sensitiv overfor miljømessige variasjoner og særlig solen kan utløse ubehagelige reaksjoner.
  • Selv om det kan virke som om solen motvirker kviser i begynnelsen er denne effekten kortvarig: Eksponering for UV-stråler gjør det øverste hudlaget tykkere. Pass deg for «tilbakeslagseffekten» som får kvisene til å dukke opp etter sommeren.
  • Lysdermatose oppstår etter eksponering for solen som følge av en unormal høy sensitivitet overfor UV-stråler.  Blant de mest kjente av dise er solallergi eller soleksem som gir små røde nupper på brystkassen, skuldrene, armene og beina.

Hva er konsekvensene av å eksponere ubeskyttet hud for solen?

Beskyttelse begynner i barndommen

Eksponering for solen har stor påvirkning fra barna er helt små. Barns hud er sartere enn huden til en voksen og er ikke vant til solen siden den sjelden utsettes for sollys. Barnas hud er derfor noe vi må fokusere på.

Vi er alle født med en motstandsdyktighet overfor solen som hjelper til med å beskytte mot en viss mengde UV-stråler. Når denne motstandsdyktigheten svekkes er ikke kroppen lenger i stand til å reparere skadene forårsaket av solen. Jo tidligere et barn eksponeres for solen, jo raskere svekkes motstandsdyktigheten mot solen. For å spare på disse reservene er den eneste løsningen å bruke effektiv beskyttelse fra tidlig alder.

Hold deg informert om den beste beskyttelsen

Laboratoire Dermatologique La Roche-Posay er dypt engasjert i kampen mot hudkreft og har utviklet et forebyggende pedagogisk verktøy som er tilgjengelig for alle. Det interaktive nettstedet Myskincheck.no fremmer egegnundersøkelser for å oppdage mistenkelige hudskader så tidlig som mulig. Hvis du ser en nylig forandring eller hvis du er i tvil må du gå til en hudlege så snart som mulig. Husk at Myskincheck.no ikke er noen erstatning for hudlegen, som er den eneste som kan diagnostisere mistenkelige hudskader og avgjøre om behandling skal påbegynnes eller ikke.

Engasjert i kampen mot hudkreft i 10 år


90 % av alle hudkrefttilfeller kan kureres hvis de oppdages tidsnok.
La Roche-Posay arbeider side om side med hudleger og er dypt engasjert i påvisning og forebygging av hudkreft.

Oppdag MySkinCheck