#SaveYourSkin


Meget høy solbeskyttelse for deg og dine nærmesteSjekk, beskytt og opphold deg med forsiktighet i solen


Last ned
ABCDE-metoden

Beskytt deg selv hver dag

v_every_day.jpg

Året rundt, også i byen, er det viktig å beskytte seg mot solen for å holde huden sunn og vakker. Men du må velge riktig solfaktor...

UV-stråler: en fare året rundt

I motsetning til hva mange tror er det ikke nok å beskytte huden din mot solstrålene når du er på ferie ved sjøen eller i fjellet. Huden din utsettes for UVB- og UVA-stråler og de skadelige effektene som er forbundet med dem  påvirker huden ulikt:

  • UVB-stråler trenger inn i de overfladiske lagene i overhuden og er den viktigste årsaken til at man blir solbrun, ser tegn på solbrenthet  og ikke minst til hudkreft
  • UVA-stråler blir ikke, eller kun i liten grad absorbert av skyer eller glass. De trenger dypere inn i huden og kan nå lærhuden  som er hudlaget mellom over- og underhuden. Blant disse er de lange UVA-strålene. De utgjør mesteparten av UVA-strålene og er til stede året rundt, selv i overskyet vær. De trenger gjennom til kjernen av lærhuden og kan forårsake irreversible hudskader.

Ekstremt eller moderat: Hva er ditt eksponeringsnivå?

Det avhenger generelt av typen av solskinn, hvor lenge du oppholder deg i solen og hvilken hudtype du har:

  • ekstrem eller langvarig eksponering, også kalt seniteksponering, fordi den genereres av solen når den står i senit, opptrer vanligvis på badeferier eller skiferier.  Andre typer aktivitet (lunsj i solen, utendørsidrett, turgåing, etc.) kan også føre til utilsiktet soleksponering.
  • Daglig eksponering tilsvarer tiden vil tilbringer utendørs og innendørs bak et vindu hver dag.

Bør man alltid bruke solbeskyttelse?

Løsninger for daglig beskyttelse

Anthelios-serien fra La Roche-Posays dermatologiske Laboratorie har et bredt utvalg av behagelige konsistenser for alle hudtyper  for å fremme hyppigere bruk.

Aquagel SPF 30 med ultralett formel kombinerer:

  • UVA-beskyttelse, også mot lange UVA-stråler for god beskyttelse av huden året rundt.
  • En myk, fuktgivende frisk gel-konsistens, ideell for daglig bruk.
  • Ikke-fet og usynlig finish.

Bruk av solbeskyttelse året rundt forebygger mot farene som er forbundet med langtidskonsekvensene av soleksponering, som for tidlig hudaldring, pigmenteringsproblemer (pigmentflekker, hormonpigmentering, etc.) og hudkreft.