Fokus på ...

Atopisk eksem: Når hudirritasjonen blir kronisk

Img_Atopisk eksem: Når hudirritasjonen blir kronisk

Atopisk eksem, også kalt atopisk dermatitt, er en kronisk og allergenisk tilstand som gjør seg gjeldende i form av røde flekker og kløe. For å overvinne problemet og lindre kløen må hudens barrierefunksjon gjenopprettes.

Symptomer

"Rar" hud i ansiktet

Atopisk eksem er veldig tørr hud som klør og føles stram, og oppstår vanligvis i ansiktet. Den kan også være flakete og noen ganger føre til ruhet og røde flekker. Vedvarende irritasjon og ubehag og en følelse av "rar" hud gjør denne tilstanden veldig ubehagelig. Når disse symptomene forekommer i ansiktet, påvirkes naturlig nok både den individuelle og sosiale velværefølelsen.

Opprinnelse

En kronisk tilstand som varierer i intensitet

Atopisk eksem er kronisk og allergenisk og forekommer hos personer med genetisk predisposisjon for tilstanden. Når huden har et lavt nivå av lipider, endres den beskyttende hudbarrieren. Resultat: Huden blir sårbar for irritasjon og allergener. Støvmidd, pollen, dyr og forurensing er eksterne elementer som kan utløse symptomene som er knyttet til denne tilstanden.

Behandling

Prioritet: lindre kløen

Irritasjonen kan lindres midlertidig ved å klø på eksemen, men dette vil føre til at eksemen vedlikeholdes fordi hudens reparasjonsprosess svekkes. For å bryte denne onde sirkelen er det viktig å lindre kløen. Noen viktige trinn må derfor følges:


  • Vask ansiktet med et lipidberiket, anti-irriterende renseprodukt
  • Bruk et mykgjørende produkt på kroppen hver dag: Dette bidrar til å gjenopprette den hydrolipide hinnen og gjenoppbygger hudbarrieren slik at elementer som har en irriterende effekt, ikke trenger så lett inn i huden.
 

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler