Tre spørsmål til en ekspert

Jeg understreker alltid at det er viktig å følge med på utviklingen av akne i puberteten.

Img_Jeg understreker alltid at det er viktig å følge med på utviklingen av akne i puberteten.

Nesten 80 % av alle tenåringer opplever akne i puberteten. Huden i ansiktet, og ofte på ryggen, blir fet og porene tilstoppes. Røde kviser med hvitt puss bryter ut på huden.  Hvordan kan dette behandles? Råd fra en dermatolog.

Contexto

Ungdommer har ulike typer akne.

Noen har bare noen ganske få kviser, mens andre har svært mange og store kviser. Dette kan gå ut over selvtilliten, spesielt siden ubehandlet akne kan vare i mange år. De unge pasientene våre "mishandler" ofte kvisene, noe som kan føre til arrdannelse. Omfanget varierer avhengig av årstiden og tiltar om høsten.

Hvilken behandling anbefaler du?

Jeg forklarer pasientene mine hva akne er, slik at de forstår hvilken behandling som kreves,

og jeg understreker alltid hvor viktig det er å følge med på utviklingen. Jeg foreskriver lokaltvirkende produkter for å redusere utviklingen av hudormer (adapalen) og for å behandle mikrobene som forårsaker de betente kvisene (benzoyl peroxide). Oral behandling (cykliner) kreves ofte for å få økt effekt. For veldig intense og motstandsdyktige former for akne foreslår jeg behandling med Isotretinoin.

Utføres det noen form for behandling på klinikken?

Akne kan føre til retensjon av talg, det vil si at

porene i hudens talgkjertler blokkeres av en mengde komedoner (hudormer) og mikrocyster. Huden må derfor gjennomgå en renseprosess. En liten og smertefri arrbehandling utføres på hudens overflate for å fjerne hudormer og mikrocyster. Dette fører til at behandlingen blir mer effektiv.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler