Tre spørsmål til en ekspert

Personer med sensitiv hud bør bruke rensekrem uten å skylle den av, sammen med termalsk kildevannsspray.

Img_Personer med sensitiv hud bør bruke rensekrem uten å skylle den av, sammen med termalsk kildevannsspray.

62 % av alle kvinner sier at de har hud som er reaktiv, sensitiv, irritabel eller intolerant overfor alle kosmetikkprodukter, til og med vann. 32 % av alle menn klager også over at huden føles ubehagelig. Hvordan kan denne sensitiviteten behandles? Råd fra en dermatolog.

Hvilke plager har vanligvis pasienter med hudsensitivitet?

Det er i realiteten få synlige tegn: tørrhet, rosacea, rødhet, flassing og avskalling av hud.

Enkelte ganger er det bare snakk om en stram, sviende følelse som forverres etter hver gang et kosmetikkprodukt påføres. Tilstanden kan bli permanent og uutholdelig. Dette forekommer vanligvis hos engstelige og stressede personer med tynn, blek og tørr hud.

Hvilke råd gir du dem?

Jeg ber dem om prøve å kvitte seg med alle faktorer som utløser eller forverrer denne hypersensitiviteten, som jeg ofte avdekker under konsultasjonene.

Dette gjelder både kosmetikkproduktene de bruker, og livsstilen deres. Jeg oppmuntrer dem til å begrense alkoholkonsumet og inntak av kaffe og krydder samt unngå temperaturvariasjoner og eksponering for sol og vind. Fremfor alt gir jeg dem forbud mot bruk av produkter som inneholder kortison som, etter en viss lindring, svekker huden og gjøre den tynnere.

Hvad kan man bruke?

Jeg anbefaler bruk av så få kosmetikkprodukter som mulig, og produktene må være uten parfyme eller inneholde lite parfyme,

og velge produkter som er formulert spesifikt for sensitiv hud. De bør også unngå å bruke såpe eller såpestykker og heller bruke rensekremer som ikke skylles av og termalsk kildevannsspray. Jeg oppfordrer pasientene til å velge fuktighetskremer med lett konsistens, kuldekremer og hårprodukter som ikke irriterer. Til slutt anbefaler jeg dem å unngå rensing av huden, bruk av eksfolieringsmasker og antialdringsprodukter.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler