Fokus på ...

Endelig finnes det makeup for sensitiv hud.

Img_Endelig finnes det makeup for sensitiv hud.

Noen typer foundation kan føre til reaksjoner på huden. Det er spesielt viktig å unngå foundation som inneholder allergifremkallende eller potensielt irriterende ingredienser. Det er i tillegg svært viktig å velge hypoallergenisk foundation eller foundation med høy toleranse som er spesielt formulert for sensitiv hud. Takket være disse egenskapene er det mulig for alle hudtyper å bruke makeup og få en jevn og fin hudtone.

Symptomer

Tilfredsstille behovene til sensitiv hud …

I dag hevder mer enn 70 % av alle kvinner som handler på apotek, at de har sensitiv hud. Denne hudtilstanden er enda mer vanlig hos kvinner med tørr hud: 80 % av disse kvinnene opplever denne sensitiviteten. Kvinner med tørr hud har ofte en følelse av stramhet, skjørhet, ruhet og stivhet i huden, som forsterkes ved bruk av foundation som ikke er tilpasset huden.

Opprinnelse

… med en foundation som er tilpasset huden.

Det er ofte vanskelig å legge makeup på sensitiv hud: En foundation som ikke er tilpasset huden, justerer seg ikke alltid til ansiktshuden. I løpet av dagen kan huden føles stram og utilpass. Foundationproduktet bygger seg opp i fordypningene i ansiktet (rynker, fine linjer, tørre partier, defekter), og makeup-resultatet blir ujevnt. For at personer med tørr og sensitiv hud endelig skal få gleden av å bruke en egnet foundation, er det viktig å bruke et produkt som tilpasser seg huden, og som er behagelig og tilfører mye fuktighet. Det er også viktig å legge vekt på hypoallergeniske formler for å minimere risikoen for irritasjon eller allergi for personer med skjør overhud.

Behandling

Nøkkelen til en sunn og strålende sensitiv hud

Ved å følge tipsene nedenfor er det mulig å få en jevn hudtone selv for personer med sensitiv hud:

  • Unngå å bruke renseprodukter basert på såpe som tørker ut huden og gjør den enda mer sensitiv
  • Unngå kontakt med hardt vann hvis det er mulig. Velg heller renseprodukter som ikke skylles av, og avslutt med å spraye huden med termalsk kildevann
  • Start alltid makeup-rutinen med å dekke over skjønnhetsflekker med for eksempel en concealer
  • Deretter jevnes hudfargen med en foundation som er spesielt formulert for sensitiv hud
  • En spray med termalsk kildevann i ansiktet bidrar til at makeupen sitter bedre. Det kan være lurt å spraye ansiktet igjen i løpet av dagen for å roe ned huden og øke velværet
Hvis du vil ha flere råd om valg av foundation, kan du kontakte en dermatolog

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler