Fokus på ...

Øyet og øyekonturen: et svært sensitivt område

Img_Øyet og øyekonturen: et svært sensitivt område

Huden rundt øynene, som er et av de mest sensitive områdene i ansiktet, er svært tynn, dårlig beskyttet og stadig utsatt for ytre påvirkning. Det er viktig å behandle øynene og området rundt øynene svært skånsomt.

Symptomer

Hornhinnen: øyets naturlig beskytter

Øyets overflate har et slags naturlig vern mot ulike ytre påvirkning (irritanter, støv osv.): Tårevæsken. Tårevæsken består i hovedsak av organiske salter, glykose og oksygen og tilfører næring til hornhinnens overflate. Hvis kvaliteten på tårevæsken svekkes, er den ikke lenger i stand til å beskytte hornhinnen. Dette fører til ubehag: rennende øyne, røde øyne, tørrhet eller kløe.

Opprinnelse

Området rundt øynene: en reaktiv sone

Huden rundt øynene er fire ganger tynnere enn huden på resten av kroppen. I dette området er det dessuten ikke så mange talgkjertler. Den hydrolipide hinnen er derfor i mindre grad i stand til å spille den tradisjonelle beskyttende rollen mot ytre påvirkning. Øyekonturen utsettes for 10 000 blink hver eneste dag og er dermed det første området i ansiktet som utsettes for slitasje. Dette fører til aldringstegn som mørker ringer under øynene, poser under øynene og fine linjer. Alle disse kjennetegnene bidrar til sensitiviteten rundt øyet, spesielt når de utsettes for makeup som fremkaller irritasjon, eller kosmetiske produkter som ikke er tilpasset huden, for eksempel produkter som inneholder allergifremkallende produkter, eller parfyme. Disse mikroskopiske stressreaksjonene i huden kan føre til allergiske reaksjoner: antydning til rødhet, tørr hud, kløe, hevelse osv.

Behandling

Produkter som er tilpasset huden, for å redusere irritasjoner

Hver morgen og kveld bør du bruke produkter som er spesielt tilpasset sensitive øyne. I stedet for å bruke altfor fete produkter som fører til hevelse i øyelokkene, bør du velge produkter som er mer flytende og friske. Velg renseprodukter med gelé- eller lotionkonsistens. De er mer skånsomme og etterlater ikke en fet hinne på huden. Du må dessuten huske å ta ut kontaktlinsene før makeupen fjernes, for å unngå å irritere området rundt øynene.   Når det gjelder makeup, er det mest fornuftig å velge mascaraer, øyeblyanter, øyeskygger og eyelinere som er spesielt formulert for sensitive øyne. De sørger for høy toleranse under og etter påføring. Siden produktene ikke inneholder pigmenter eller andre ingredienser som kan forårsake allergi, minimaliseres risikoen for reaksjoner, og øyet og huden rundt øyet føles behagelig.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler