Tre spørsmål til en ekspert

For å behandle tørr hud må det tilføres mer fuktighet hver dag

Img_For å behandle tørr hud må det tilføres mer fuktighet hver dag

Hornlaget, overhudens øverste lag, blir tørr når deler av fuktigheten i huden forsvinner. Bindingen mellom hudcellene på hudoverflaten har lettere for å svekkes og skalle av. En rekke faktorer bidrar til at huden i ansiktet blir tørr. Hvordan kan denne tilstanden behandles? Råd fra en dermatolog.

Hva er spesielt med ansiktshuden?

Ansiktet har store mengder talgkjertler og er vanligvis beskyttet av talget.

Den omkringliggende huden er imidlertid sensitiv for alle typer ytre påkjenninger: kulde, varme, vind, sol, forurensing og sigarettrøyk. Huden utsettes enkelte ganger for renseprodukter som inneholder for mye såpe, uttørkende behandlinger (antialdringskremer, aknekremer) og barbering hos menn.

Hva kjennetegner tørr hud?

Pasientene opplever en følelse av ubehag.

Ansiktshuden føles stram og pasienten kan ha en ubehagelig prikkende følelse. Hvis denne tørrheten ikke behandles, kan huden bli betent og forårsake områder med avskalling (tørr eksem). De forteller meg ofte at de har problemer med makeupen. Dagkremen de bruker passer ikke til hudproblemet deres og lindrer ikke ubehaget. Menn gruer seg til å barbere seg om morgenen.

Hva foreslår du?

Først forklarer jeg dem at de må bruke svært milde renseprodukter.

Etter min mening er micellevann en perfekt løsning for denne tilstanden. Den daglige fuktighetstilførselen bør økes. Jeg anbefaler å bruke en oljeberiket fuktighetskrem og, når makeupen er fjernet, en nattkrem som inneholder fuktighetsgivende ingredienser. Dette vil styrke bindingen mellom cellene i hornlaget. Når det gjelder menn, prøver jeg å overbevise dem om å slutte å bruke lotion etter barberingen og heller bruke en fuktighetskrem.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler