Tre spørsmål til en ekspert

Rengjøring av fet hud krever spesifikk pleie.

Img_Rengjøring av fet hud krever spesifikk pleie.

Fet hud forekommer vanligvis i ansiktet og hodebunnen. Det oppstår når hudens talgkjertler arbeider overtid og produserer for mye talg. Ved rengjøring og påføring av makeup på denne hudtypen må det tas spesifikke forholdsregler. Råd fra en dermatolog.

Hva legger du merke til hos pasienter som klager over fet hud?

Noen pasientene har kanskje blank hud i de sentrale sonene av ansiktet, spesielt i pannen og på nesen.

Porene i huden utvider seg, og huden blir tykkere. I de mest alvorlige tilfellene kan en fet hinne merkes når huden berøres. Seborrhea (flass) i hodebunnen gjør håret fett og klebrig. De forteller meg ofte at de har problemer med makeupen.

Hvilke råd gir du dem angående rengjøring av huden?

Rengjøring av fet hud krever spesifikk pleie.

Jeg forklarer pasientene at huden alltid reagerer motsatt av det vi ønsker: Jo mer talg som fjernes, jo mer talg vil huden produsere for å erstatte talget som fjernes. Det er derfor viktig å bruke produkter som er formulert for denne hudtypen for å unngå bruk av for sterke renseprodukter. Jeg foreskriver ofte micellevann eller rensemelk som fjernes med vann. Huden bør rengjøres skånsomt, om kvelden.

Hva anbefaler du for å tilføre fuktighet til en seboreisk hud?

Det er et paradoks at talgets rolle er å beskytte huden mot uttørking.

Fet hud flasser imidlertid ofte på overflaten og fører enkelte ganger til flasseksem (seborreisk dermatitt) i de sentrale sonene av ansiktet. Pasientene må bruke produkter som er spesielt formulert for denne hudtypen. Jeg foreskriver vannbasert kosmetikk for å unngå å påføre olje på olje. Jeg velger fuktighetskremer med en mattende effekt, slik at huden blir mindre blank.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler