FET OG UREN HUD

Fet og uren hud kan ha tendens til akne (eller "acne vulgaris"), som er en fet hudtilstand, hvor hudens talgkjertler produserer overskytende talg. Dette fører til at porene tettes med døde hudceller og talg. Noen ganger stopper prosessen der, noe som resulterer i sorte og hvite hudormer. Dette er kjent som "retensjonell akne". I mer alvorlige tilfeller formerer bakterier seg fanget i talg og forårsaker betennelse i huden, noe som resulterer i betennelser i huden og resultere i kviser som kan være veldig plagsomme for huden.

HVA ER ÅRSAKEN TIL FET OG UREN HUD

En av de primære årsaken til fet og uren hud, samt hud med tendens til akne skyldes hormoner: Hos kvinner kan hormenelle forsyrrelser og bruk av hormonell prevensjon være med på å påvirke huden. Det er imidlertid flere andre medvirkende faktorer til uren hud, som inkluderer UV-stråler, forurensning, kosthold og stress. Uren hud er primært en hormondrevet tilstand, og er vanligst hos tenåringer i puberteten, men det påvirker også et økende antall voksne, spesielt voksne kvinner i menstruasjonssyklusen.

HVA KAN MAN GJØRE HVIS MAN HAR FET OG UREN HUD.

Normalt kan man redusere urenheter og fet hud med en god hudpleierutine. Vi anbefaler å rense huden to ganger daglig og supplere med en dagkrem eller et serum til fet og uren hud. Hvis kviser påvirker selvtilliten din, er det viktig å gjøre noe noe med problemet. Hvis du opplever vanskelige urenheter med tendens til akne, anbefaler vi at du tar kontakt med legen eller dermatologen (hudlegen) din.

Her kan du lese mer om årsaker og tegn på fet og uren hud, samt hvordan riktig hudpleie kan hjelpe. Du kan for eksempel lese våre artikler om fet og uren hud hos både tenåringer og voksne, samt få gode råd til hva man kan gjøre ved hudormer og råd om rens av huden.

VÅRE HØYE STANDARDER
FOR PRODUKTUTVIKLING

laroche posay sikkerhet forpliktelse produktallergi testet modell på nært hold

UTVIKLET MED FOKUS
PÅ TOLERANSE

Se mer
Våre produkter er utviklet med respekt for sensitiv og intolerant hud.
Dokumentert effektivitet og toleranse.
laroche posay sikkerhet forpliktelse formel beskyttelse produkt hode

BESKYTTENDE EMBALLASJE
TOLERANSE OG EFFEKTIVITET

Se mer
Vi bruker beskyttende emballasje og kun de mest nødvendigste konserveringsmidlene for en høy toleranse og effektivitet over tid.
laroche posay sikkerhetsforpliktelse viktig aktiv dose produkthode

KUN DET VIKTIGSTE
I RIKTIG AKTIV DOSE

Se mer
Våre produkter er utviklet i samarbeid med dermatologer og inneholder kun de nødvendigste ingrediensene i riktig aktiv dose.
laroche posay sikkerhet forpliktelse sensitiv hud modell baby

TILPASSET HUDPLEIE
TIL DE FLESTE BEHOV

Se mer
Vi har produkter tilpasset til de fleste behov: sensitiv hud, fet og uren hud, tørr hud, svekket hud, hud med tendens til rødhet og mange andre behov.

KJÆRE

LESERE

Informasjonen som vises her er kun til generelle utdanningsformål og bør under ingen omstendigheter erstatte profesjonell medisinsk rådgivning. Har du helserelaterte spørsmål, bør du alltid søke råd fra kvalifisert lege eller helsepersonell.